непотврдено

Неиздавање на фискална сметка

18:17 Jul 11 2017 Скопје

Опис на случката
Пријавата се однесува на неиздавање на фискална сметка од страна на X за изработка на апарат за слушање на клиентот. Апаратчето му се расипало по само еден месец користење. Се обратил до установата му рекле дека треба да докаже дека апаратчето е купено од кај нив, и тоа истото лице кое претходно одбивало да му даде сметка убедувајки го дека тие се тука во секое време за услуга. При тоа постоела можност апаратчето да се набави и со партиципацја преку ФЗО.
Линк за вести
Дополнителни Информации

Кредибилитет: UP DOWN 0
Коментари
Transparency International Macedonia (Nov 13 2017)
Почитувани, Ве советуваме вашиот случај да го пријавите во Управата за јавни приходи со повикување на следниот број 198. Дополнително, доколку сакате да се консултирате со нас подетално, можете да не побарате на следниот телефонски број 3217-000. Со почит, ТИ-Македонија
Рангирање на коментарот: UP DOWN
0
Оставете коментар
Име:
E-пошта:
Коментари:
Сигурносен код:
17 + 1 =