непотврдено

Корупција ! Па што?

20:50 Sep 29 2012 Skopje

Опис на случката
A10VFGAE / A10AN8EY Корупција во партија


Антикорупциска отвора случај за партијата на XXXX


среда, 26 јануари 2011,

И политичар и невладин активист што се финансира од министерството за култура – ваква кариера има XXXX – член на главниот одбор на партија на XXXX и претседател на невладиниот XX културен центар – затекнавме во седиштетот на партијата но ниту таа ниту претседателот XXXX не сакаа да објаснат како години наназад невладината има монополска позиција и добива пари за проекти од министерството за култура каде заменик министер е нивниот сопартиец XXXX.

“Сакам да прашам околу позицијата на XXXX, затоа што таа во исто време е претседател на XКЦ и во исто време член на вашата партија?

Па што?

За 2011 само невладината на XXXX добива пари од култура за три проекти – ниту една друга српска невладина – реагираат активисти од НВО секторот. Тврдат дека во 2009 XXXX зема над 60 илјади евра од култура, лани 25 000 евра и дека овие пари се слеале во партиската каса на XXX.

Заменик министерот XX без логичен одговор за сомнежите за корупција - се обиде да ги отфрли релациите во XX.

Антикорупциската комисија е веќе заинтересирана за случајот – велат дека станува збор за кронизам кога по партиска линија се злоупотребуваат буџетски пари.


. .
Дополнителни Информации

Кредибилитет: UP DOWN 0
Коментари
Transparency International Macedonia (Mar 13 2013)
Почитувани, Во врска со вашата пријава, испративме барање за пристап до информации од јавен карактер до ДКСК-Државна комисија за спречување на корупција и Министерство за култура. Оттаму добивме одговор од ДКСК. Документот може да го погледнете на следниов линк http://www.scribd.com/doc/130141425/Document-No-0302-1210-CSPP-A10AN8EY Со Почит, Транспаренси Интернешнл-Македонија
Рангирање на коментарот: UP DOWN
2
Оставете коментар
Име:
E-пошта:
Коментари:
Сигурносен код:
15 + 6 =