непотврдено

НЕИЗДАВАЊЕ ФИСКАЛНИ СМЕТКИ

13:36 Jun 14 2016 Скопје

Опис на случката
пРИЈАВАТА СЕ ОДНЕСУВА НА ГОСТИЛНИЦА Х КОЈА СЕ НАОЃА НА УЛ„Х“ БР.Х, СПРОТИ Х. Во локалот за време на викендов имавме оставено капар за резревација за којшто не ни издадоа фискална сметка, кога отидовме за резервираното најпрво бидејќи се 2 газди едниот се правеше дека не му текнува кој сме дека немаме капар оставено, дека се е резервирано и накјрај откако ни бунтовно изрегагиравме наеднаш му текна дека имаме оставено капар, и потоа на крај на вечерта останавме до 2 ипол и не сакаа да ни издадат фискална сметка со образложение дека се регистрирани до 1 саат и не можат да издадат фискална бидејќи е 2 ипол веќе ако скаме фискална да идмее утредента и на крај ништо од фискалната. Ова не се случи само со нашата маса на никој не издаљода фискална а кафаната беше фул.
Линк за вести
Дополнителни Информации

Кредибилитет: UP DOWN 0
Коментари
Administrator (Jun 16 2016)
Почитувани, Ви благодариме на пријавата. Ве известуваме дека за овој случај потребно е да ја известите Управата за јавни приходи. Тоа можете да го сторите на телефонскиот број 198. Јавувањето можете да го направите и анонимно. Со почит, Транспаренси Интернешнел Македонија
Рангирање на коментарот: UP DOWN
0
Оставете коментар
Име:
E-пошта:
Коментари:
Сигурносен код:
18 + 2 =