непотврдено

Krazba od mk posta

01:07 Jan 22 2018 Скопје

Опис на случката
Za paket od drzavata X koj pristigna na XX.XX.2018 od strana na carinska sluzba mi e naplateno 4600denari kobozemski takva im bila procedurata.prvicniot muabet im bese na onaa suma koja ja navel isprakacot vo slucajov 750evra deka kostaat stvarite vo paketot treba da platam 15%na taa suma.Koga vidoa deka toa se premnogu pari mi rekoa da pisam po moe mislenje vo navodnici kolku bi kostale toa vo paketot i da stavam odprilka 200evra i sepak na tie pari 15%izleguva deka e okolu 30evra a jas na kraj povtorno me ograbija i mi zedoa 4600i kapak na se i vo paketot imase i 1000denari koi gi ukrale kade da baram pomos i komu da se obratam
Линк за вести
Дополнителни Информации

Кредибилитет: UP DOWN 0
Коментари
Transparency International Macedonia (Jan 24 2018)
Почитувани, Во врска со вашиот случај, би можеле да поднесете жалба до Државната комисија за одлучување во управна постапка и постапка од работен однос во втор степен. Контакт информациите на Комисијата можете да ги најдете на следниот линк: http://www.dkz.mk/node/21?q=node/12 Податоци во врска со износот на царината можете да најдете на следниот линк: http://www.customs.gov.mk/index.php/mk/patnici/mali-pratki-mk/224-carinarenje-na-postenski-pratki Според овие податоци, пратките со вредност над 45 евра се царинат. За неточно утврдена вредност на пратката се поднесува приговор до Царинската управа во рок од 8 дена, но пред да се отвори пратката. Со почит, ТИ-Македонија
Рангирање на коментарот: UP DOWN
0
Оставете коментар
Име:
E-пошта:
Коментари:
Сигурносен код:
14 + 3 =